Op 18 juni 2017 wordt, na maar liefst bijna 30 jaar, opnieuw de Elfstedenronde georganiseerd. Wie geboren is in de jaren 50, 60 of 70 kent ongetwijfeld de historie van deze legendarische koers die doorheen de mooiste dorpen en steden van West Vlaanderen rijdt. Kleppers als Rik Van Looy, Rik Van Steenbergen, Patrick Sercu en Freddy Maertens stonden er ooit op het podium.

Na bijna 30 jaar dus blaast de Stad Brugge, na het verlies van de startplaats van de Ronde Van Vlaanderen aan Antwerpen, deze koers een nieuw leven in. De koers voor profrenners heeft plaats op zondag 18 juni en start en eindigt op de grote markt van Brugge.

Maar er is meer dan enkel de profkoers. Door de populariteit van het retro wielrennen wordt er ook een retro koers georganiseerd waarbij er gevlamd wordt over een parcours van 1,6 km in het historische centrum van Brugge.

Er worden 3 reeksen van 10 rondjes gereden waarbij de eerste 5 telkens de finale fietsen. Een echte koers dus! Natuurlijk mag je enkel deelnemen met oude fietsen van voor 1987 met versnellingen op het kader, klikpedalen zijn niet toegelaten en je mag je benen verplicht niet scheren. Een retro outfit is vereist en dan nog liefst een wollen truitje en broek.

Inschrijven kost €10 en meer info over het parcours, het wedstrijdreglement en de uren van de reeksen vind je op de volgende link van de officiële website www.sport.be/elfstedenronde/retro

Er zou ook een retro fietsmarkt op zondag plaatshebben maar daarover is er nog geen informatie beschikbaar.

 

nl_NL