Heb je ooit al deelgenomen aan het retro wielerevenement Eroica in Gaiole in Chianti of ben je ooit al eens in Gaiole in Chianti in Toscane (Italië) geweest dan heb je zeker en vast het winkeltje White Roads op het marktplein al opgemerkt, ook wel La Bottega of Eroica shop genoemd.

Je vindt er onder andere de officiële vintage wielertruitjes van Eroica naast allerlei nieuw gefabriceerde retro truitjes en broeken, handschoenen, kousen, petjes, … Praktisch alle kledij is nieuw gemaakt naar de vintage modellen die de wielrenners toen aan hadden.

Legendarische truitjes zoals het Bianchi model waar Fausto Coppi mee reed of het Peugeot truitje van Eddy Merckx in zijn beginjaren, je vindt ze er allemaal. Ook kun je er vintage wieler accessoires kopen zoals bidons, worsthelmen, …

Het interieur ademt de sfeer van vroeger uit wanneer wielrennen nog synoniem was voor heroïsche prestaties op ongeasfalteerde wegen, in het Italiaans de strade bianche en in het Engels White Roads genaamd vandaar de naam van het winkeltje die gekozen werd door Emanuele Nepi, eigenaar van de winkel.

Overal hangen kaders met oude foto’s van legendarische Italiaanse wielrenners zoals Fausto Coppi, Gino Bartali, Felice Gimondi en Francesco Moser. Ook zijn er een aantal oude racefietsen te bewonderen die geregeld afgewisseld worden met andere exemplaren.

Door de toenemende populariteit van wielrennen als levensstijl kun je er tegenwoordig ook veel moderne T shirts, truien, Eroica wielertruitjes, kousen, koffie- en theetassen en dergelijke kopen.

Ben je een wielerliefhebber en houd je van geschiedenis dan moet je zeker en vast dit winkeltje eens bezoeken als je in de buurt bent.

Meer informatie vind je op de officiële website www.bottegagaiole.it

 

nl_NL