De kannibaal Eddy Merckx behaalde in zijn loopbaan 525 overwinningen waarmee hij de onbetwiste kampioen is en met recht dus ook de beste wielrenner ooit. De belangrijkste overwinningen zijn 32 klassiekers, 4 wereldtitels, 1 nationale titel, 11 grote rondes en het werelduurrecord.

Om zijn 65ste verjaardag te vieren en om alle overwinningen nog eens te overlopen, werd dan ook in 2010 een boek uitgebracht met als titel Eddy Merckx 525. Het bevat 224 bladzijden met mooie teksten en prachtige unieke foto’s. Auteur is Frederik Backelandt en het voorwoord is van Karl Vannieuwkerke, bekend van Sporza.

Eddy Merckx 525

De indeling van het boek is chronologisch en begint in 1961 wanneer de carrière van Eddy Merckx start bij de nieuwelingen. Dit jaar behaalt hij zijn allereerste overwinning in Lettelingen in zijn 14de wedstrijd waaraan hij deelneemt.

Het is de 1ste van een ongelooflijke reeks, allemaal opgesomd per jaar in dit naslagwerk. Naast de datum wordt ook steeds de plaats vermeld.

Natuurlijk worden in het boek niet alle overwinningen uitgebreid beschreven maar wel de mooiste, de belangrijkste of deze waar Eddy Merckx het hardst voor heeft moeten vechten. Het grootste aantal pagina’s in dit boek wordt echter ingenomen door uniek fotomateriaal dat nog niet in de andere, vele boeken over de carrière van de kannibaal is opgenomen.

Eddy Merckx 525 is uitgegeven door Uitgeverij Kannibaal en is onder andere te koop bij Bol.com > meer info

 

nl_NL