Van een aangename verrassing gesproken! Tijdens onze uitstap naar Triëst in Noord Italië botsten we in een winkelgalerij op een expo van vintage koersfietsen, georganiseerd door de Società Ciclistica Gino Bartali. Deze vrienden van de Toscaanse wielerlegende Gino Bartali hadden voor de gelegenheid hun collectie Italiaanse koersfietsen meegebracht en reken maar dat er enkele pareltjes bijzaten.

Bekende merken zoals Colnago, Moser, Pinarello, Bianchi en De Rosa stonden er te pronken naast Internationaal minder bekende merken zoals Viner, Torpado, Faggin, Guerciotti en Wilier Triestina.

Van dit laatste merk stond er het grootste aanbod wat te verklaren is aan het feit dat de fietsenfabrikant Wilier de stad Triëst in het hart draagt. Dit verklaart het toevoegsel Triestina want de zetel is altijd in de regio Veneto geweest en niet in Friuli Venezia Giulia waarvan Triëst de hoofdstad is.

Er stond ook een Bianchi fiets die (vermoedelijk) ooit aan Marco Pantani toebehoorde, getuige zijn zijn naam op de bovenbuis op het kader en de bijhorende foto. Aan de kenners uit te maken of het een originele fiets of een replica is!

nl_NL