De racefiets die deze keer in de kijker staat is er één uit mijn collectie. Ik moet het toegeven maar ik heb een liefde voor Italiaanse merken, ik kan het niet onder stoelen of banken steken. Dit Italiaans raspaardje is van het merk Faggin, iets minder bekend maar een merk dat bekend staat voor kwaliteit en waar handmatige productie hoog in het vaandel staat.

Deze Faggin heb ik aangekocht zoals hij op de onderstaande foto’s is terug te vinden, hij is volledig afgemonteerd met Campagnolo Nuovo Record op de zadelpen na die in de toekomst zal vervangen worden. De fiets moet uit de eerste helft van de jaren 80 van vorige eeuw dateren en daarom vermoed ik dat de remkabels origineel niet waren ingewerkt maar bovenop de remmen stonden. Een aanpassing die ik zeker en vast in de toekomst zal doen.

Ondertussen kunnen jullie dit juweeltje hieronder bewonderen, de volledige lijst van componenten is de volgende:

Stuur: Cinelli
Stuurpen: Cinelli type A1
Remmen: Campagnolo Nuovo Record
Derailleur vooraan: Campagnolo Nuovo Record
Derailleur achteraan: Campagnolo Nuovo Record
Trapas: Campagnolo Nuovo Record
Zadel: San Marco Concor light
Zadelpen: Sakae Ringhyo SR
Pedalen:
Wielvelgen:
Wielnaven: Campagnolo Record

 

nl_NL