Het Goodwood Revival festival op en rond het autocircuit van Goodwood in Chichester is het grootste vintage festival in Europa voor oldtimer auto, moto en vliegtuigliefhebbers en doet dus niet onmiddellijk denken aan vintage fietsen.

Echter naast de talrijke prachtige unieke Ferrari’s, Aston Martins, Mercedessen, Fiat 500’s, Fords, Jaguars (en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan) was er dit jaar ook een standje van vintage koersfietsen aanwezig.

Aangezien het standje in het Italiaanse gedeelte stond, waren het dan ook volop Italiaanse merken zoals Bianchi, Bottecchia en Colnago die te bewonderen waren. De tentoongestelde fietsen waren niet te koop maar wel enkele losse componenten zoals derailleurs, tandwielen en koerskaders.

Helaas volgden de prijzen deze van de rest van het festival en swingden de pan uit. Zeker de plaats niet om een koopje te doen!

Alhoewel Goodwood dus een vintage auto evenement is mochten ook de fietsen hun intrede doen op de racepiste.

Tijdens de rit van de Fiat cinquecento verzamelaars op zondag reden namelijk de eigenaars van de tentoongestelde retro racefietsen achteraan, toch een ietwat vreemd gebeuren.

Wie weet of er in de toekomst meer vintage fietsstandjes zullen te bewonderen zijn?

nl_NL