Elke zichzelf respecterende verzamelaar van vintage fietsen, truitjes, petjes, accessoires, enzovoort moet toch zeker en vast ook wel een vintage bidon hebben in zijn verzameling. De bidon maakt ontegensprekelijk deel uit van het wielrennen en krijgt ieder jaar bij de voorstellingen van de wielerploegen net zoals de truitjes en de fietsen een nieuwe facelift.

Net zoals je verzamelaars van vintage racefietsen, truitjes, petjes, … hebt, heb je ook verzamelaars van bidons. De meeste verzamelaars die ik ken zijn begonnen op jonge leeftijd nadat ze een bidon van een wielrenner hadden opgeraapt nadat hij deze voor hun neus had weggegooid tijdens een wielerwedstrijd.

De favoriete wedstrijden zijn De Ronde Van Vlaanderen en Parijs Roubaix en dan vooral langs de kasseistroken die er het slechtste bijliggen en waar de renners in volle snelheid over vliegen. Hierbij denken we in de eerste plaats aan de Maria Borrestraat in de Ronde Van Vlaanderen en het bos van Wallers – Arenberg en Carrefour de l’Arbre in Parijs Roubaix.

Zelf verzamel ik geen bidons maar heb er toch ook een aantal tussen mijn wielerspullen staan, het zijn eerder zeldzame.

De beste websites over bidons

Omdat ik altijd nieuwsgierig ben naar de geschiedenis van een fiets, petje, truitje of iets anders die met wielrennen te maken heeft ben ik dus ook op zoek gegaan naar websites en personen die bidons verzamelen en tot mijn verbazing waren er toch nog meer dan ik dacht en dit zowel in het binnen- als het buitenland.

Hieronder vind je alvast enkele websites waar je het aanbod van verzamelaars kunt terugvinden. Sommige sites zijn uitgebreid voorzien van foto’s en het jaar wanneer de bidon gebruikt werd.

Geniet ervan.

Binnenland

https://www.fandebidons.be/

https://lesaccrosdubidon.be/

wielerverzameling.wordpress.com/bidons

http://mapassion-lecyclisme.be/Les%20bidons.htm

Buitenland

https://dingoduravito.fr/

http://www.zonadeavituallamiento.es/

https://bidon-musette.de.tl/

http://ravito-cyclisme.e-monsite.com/

https://dsino2.wixsite.com/bidoncyclistes

https://bidoncollection.wixsite.com/bidoncollection

http://bidonpassion.fr/

https://linoportugal.wixsite.com/collectionbidons

https://bidons-zimpat.wixsite.com/collection

https://aguillaume291.wixsite.com/collectioncyclisme

https://foudebidons.wixsite.com/cyclingcollection

https://manuelvitorino.wixsite.com/bidonsdeciclismo

nl_NL