Ze zijn jarenlang weggeweest tenzij je naar een retro fietsmarkt of retro koers gaat. We hebben het natuurlijk over de wollen koerstruien die tot diep in de jaren 70 algemeen gebruikt werden. Tegenwoordig is er een echte revival en is de vraag groter dan het aanbod.

Niet enkel wielerliefhebbers willen ze maar ook heel wat hipsters die ze als trui boven hun jeans dragen. Onlangs defileerden enkele mannequins ermee op de modeshow van Milaan.

De gloriejaren van ondermeer Molteni, Brooklyn, Flandria, Salvarani en Boule d’or waar kampioenen zoals Merckx, Gimondi, Maertens en De Vlaeminck voor reden, zijn terug en je vindt de truitjes dan ook meer en meer in het straatbeeld terug.

Omdat de oude authentieke moeilijk terug te vinden zijn kwam Magliamo op het idee om deze terug te fabriceren. Je vindt alle modellen terug op hun website magliamo.be. Het woord magliamo zelf is een samenvoeging van de Italiaanse woorden maglia (trui) en amo (ik houd van) waarmee ze dus hun liefde uitdrukken voor de retro wielertruitjes.

De prijs is vast en bedraagt 119 euro voor de truitjes met korte mouwen en 139 euro voor de wintertruien.

Sedert kort kun je ook winter koersmutsen en korte broeken kopen. Beiden gemaakt met 100% Merino wol, net zoals de truien.

Je kan de truitjes online bestellen op de officiële website van magliamo of ook langs gaan bij één van hun geautoriseerde dealers. Meer info op www.magliamo.be

 

nl_NL