Retro truitjes – een verzameling die groeit

Het begint met ééntje dat je toevallig van een kennis krijgt, in een kringloopwinkel op de kop tikt of nog op zolder liggen hebt.

Bij mij was het net zo. Nadat ik vele koerstruitjes uit mijn jeugd had weggegeven of zelfs weggegooid werd ik uitgenodigd door vrienden om deel te nemen aan de retro wielerronde l’Intrepida in Anghiari in het Italiaanse Toscane. Gelukkig had ik nog mijn wielertruitje van Placora liggen uit de tijd dat ik bij de juniores reed bij de Zeemeeuw van Oostende.

Het ideale moment om dit nog eens te dragen. Mijn koersfiets van toen had ik gelukkig ook nog, wel in een slechte toestand, maar goed genoeg om de 80 km van de ronde te overbruggen, weliswaar met veel moeite.

Meteen was de liefde voor vintage koerstruitjes en fietsen geboren. Het gevolg is dat ik nu een redelijke collectie van retro koerstruitjes en fietsen thuis heb die stelselmatig groeit. Het voordeel aan de truitjes is dat ze maar weinig ruimte nodig hebben.