Tijdens mijn city trip naar Berlijn had ik Cicli Berlinetta aangestipt als één van de te bezoeken plaatsen voor vintage racefietsen. Voor mij is dit werkelijk het walhalla voor iedere liefhebber en/of verzamelaar van vintage racefietsen.

Cicli Berlinetta

Het aanbod aan Italiaanse pareltjes is werkelijk uniek en een streling voor het oog, ik had er uren kunnen doorbrengen en dit niet alleen door het prachtige unieke aanbod maar ook door de aanwezigheid van de sympathieke eigenaar Dustin die sinds 2005 deze unieke winkel runt en met liefde spreekt over zijn collectie en shop. Dustin is van oorsprong Canadees maar woont al sinds 2004 in Berlijn en naast eigenaar van deze shop is hij tevens een fervente fietser.

Cicli Berlinetta

Cicli Berlinetta

De racefietsen die je in de shop te koop ziet aangeboden zijn stuk voor stuk pareltjes en fietsen van de beste Italiaanse framebouwers, zo vind je er Colnago, Bianchi, Pinarello, Chesini, Paletti, Rossin, Moser maar ook minder bekende merken zoals Simonata, Sannino, Ronzato, Gianni Motta, enzovoort.

Toen ik er een bezoek bracht stonden er ook enkele Pinarello fietsen van Erik Zabel toen hij voor het Duitse Telekom reed. Zabel is trouwens een vriend van Dustin en komt dan ook regelmatig op bezoek. Naast racefietsen vind je er ook tijdritfietsen en vele onderdelen zoals derailleurs, petjes, truitjes, frames, enzovoort.

Erik Zabel Pinarello

Cicli Berlinetta

Niet alles dat aan de muren hangt of te zien is in de winkel, is te koop maar wel heel veel. Vind je het niet in de shop dan kun je het wel terugvinden in de webwinkel. Dustin heeft ook zijn eigen kledinglijn uitgebracht in de vorm van petjes en wielertruitjes.

Cicli Berlinetta een begrip

Cicli Berlinetta is ondertussen een begrip geworden en verzamelaars van over de ganse wereld weten de winkel te bereiken. Dustin heeft dan ook een internationaal cliënteel dat hem contacteert voor een ontbrekend onderdeel of om een vintage racefiets die ze op de kop hebben kunnen tikken, te restaureren.

Cicli Berlinetta

Cicli Berlinetta

Ook kun je bij Cicli Berlinetta terecht voor een workshop onderhoud en reparatie van vintage racefietsen alsook voor kleine reparaties aan je eigen fiets.

Praktische informatie

Cicli Berlinetta bevindt zich in de Schönflieβerstrasse 19 te 10439 Berlijn.
De shop is open van 10.00 tot 18.00 op woensdag tot en met vrijdag en van 12.00 tot 18.00 op zaterdag

Meer info vind je op de website cicli-berlinetta.com

Ben je in Berlijn dan mag je deze shop zeker en vast niet overslaan.

Hieronder vind je nog enkele foto’s van de prachtige collectie. Toen ik er was waren er helaas werken aan de gevel bezig en stond die in de steigers waardoor ik geen mooie foto van de etalage heb kunnen nemen.

Cicli Berlinetta

nl_NL